Contacteer ons
014 63 37 83
Dag en nacht bereikbaar

Gezelschapsdieren

Een goede voeding: meer dan brokjes alleen

Een goede voeding is zeer belangrijk voor de gezondheid van onze huisdieren. Het voer speelt immers een belangrijke rol bij de spijsvertering, gewichtstoename, het gebit, de huid en vacht, de afweer en de vitaliteit van uw trouwe vriend.


Een goed honden- of kattenvoer is best compleet en goed uitgebalanceerd. Compleet betekent dat alle voedingsstoffen voldoende aanwezig zijn en dat er dus geen supplementen meer nodig zijn. Uitgebalanceerd wil zeggen dat alle voedingsstoffen in de juiste verhoudingen aanwezig zijn en dat deze aangepast zijn aan het levensstadium van uw hond of kat.

Zo zijn onze puppy en kittenvoedingen ( 0 - 12 maanden) zo samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit van onze jonge dieren extra goed te ondersteunen. Verder zijn ze ideaal voor een goede ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen en bevatten ze de juiste verhouding van essentiële mineralen die ervoor zorgt dat uw dier sterke tanden, botten en spieren krijgt. Onze ‘Large breed’ voedingen staan in voor een gecontroleerde groei van de botten van grotere hondenrassen (> 25kg verwacht volwassen gewicht). Hierdoor vertonen ze op latere leeftijd vaak minder problemen op hun gewrichten.

Volwassen dieren ( 12 maanden – 7 jaar) hebben hun eigen specifieke voedingsbehoeften om in topconditie te blijven en te zorgen dat ze een lang en actief leven kunnen leiden.
Na de sterilisatie/castratie veranderen de voedingsbehoeften waardoor er best een aangepaste voeding kan gegeven worden om overgewicht tegen te gaan.

Voor de senior dieren ( 7 jaar en ouder) is het onder meer belangrijk dat hun voeding minder eiwitten bevat maar dat deze wel van heel hoge kwaliteit zijn om de nieren niet te hard te belasten. Ook andere stofwisselingsprocessen wijzigen met het ouder worden waarvoor de seniorvoedingen hun behoeften hebben aangepast. De voeding kan meehelpen het gewicht van deze honden en katten, die vaak minder actief zijn, op peil te houden en kan mee zorgen voor een reinigende werking van het gebit. Door de perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren helpt de voeding de botten en gewrichten gezond te houden.
U vindt bij ons voor ieder dier wel een voeding naar zijn of haar behoefte.

Vindt u niet direct wat u zoekt? Wij staan altijd ter beschikking om mee de geschikte voeding voor uw huisdier te vinden.


Verder hebben wij ook een uitgebreid gamma van dieet voedingen. Dit zijn voedingen die speciaal zijn samengesteld om ziektes te behandelen of ze te ondersteunen. Ze worden door ons voorgeschreven bij bepaalde aandoeningen zoals nier-, lever-, gewrichts-, maagdarm-, urineweg- , of andere problemen. Tot deze voedingen behoren ook de specifieke vermageringsdiëten en ondersteuning van bepaalde hormonale aandoeningen zoals suikerziekte en een te snelle schildklierwerking. Deze voedingen zijn op voorschrift en daarom enkel bij de dierenarts of bij de apotheker te verkrijgen.
Bron: Hillspet
Welkom bij dierenartsenprakijk Mervet te Merksplas. U kan met al uw dieren bij ons terecht. Graag vertellen we u meer over ons aanbod. We geven u ook nuttige medische tips voor uw dieren.

Vacatures

Dierenarts gezelschapsdieren (halftijds/voltijds)


In het gezelschapsdierenartsen team zijn we op zoek naar een collega om ons team te versterken. Wij streven naar kwalitatief goede diergeneeskunde met een persoonlijke, klantgerichte aanpak. Je komt terecht in een aangenaam team waar iedereen zich ten volle kan ontplooien en waarin initiatieven worden aangemoedigd.

Ben je een gemotiveerde, enthousiaste dierenarts (met of zonder ervaring) die in teamverband de doelen van de praktijk mee wil realiseren en goed kan samenwerken, dan ben jij de persoon die we zoeken.

Wij bieden:
DE job voor iemand die graag vooruitstrevend wil werken op vlak van dierengeneeskunde voor kleine huisdieren
Moderne apparatuur: gas-anesthesie, echo, digitale RX met ruimte voor verdere ontwikkelingen
Een groot ondersteunend team en een aangename werksfeer.
Een open management waar ruimte is voor nieuwe ideeën en bijscholingen
Goede verloning en een lange termijn samenwerking
Uren zijn vlot bespreekbaar
Een goede wachtdienstregeling met 4 buurtpraktijken (1 op 8)

Dierenarts-assistent(e) (halftijds/voltijds)


Heb je zin in een uitdagende vol-/halftijdse job als dierenarts-assistent(e) in een moderne dierenartsenpraktijk kleine huisdieren in de Noorderkempen (regio Turnhout)? Ben je een vriendelijke teamplayer met zin voor initiatief en diploma bachelor dierenartsassistent?

Dan zoeken we jou bij dierenartsenpraktijk Mervet in Merksplas, een vooruitstrevende, goed uitgeruste, moderne praktijk in Merksplas (bij Turnhout) met 10 dierenartsen en 5 administratieve personeelsleden.

Momenteel werken we in het team zonder dierenartsassistente. Dit biedt jou de ruimte om jezelf ten volle te ontplooien in je interessegebieden.

Ben je beschikbaar en enthousiast voor één van deze vacatures?
Stuur dan uw CV en motivatiebrief naar gezelschapsdieren@mervet.be.
Wij kijken er alvast naar uit!

Samenwerking met DAC De Brem vanaf 01/09/2018

Beste klanten,

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn starten we vanaf 01/09/2018 een samenwerking met dierenartsencentrum De Brem in Lille.
De wachtdienst tijdens het weekend voor de gezelschapsdieren zal afwisselend door 1 van onze praktijken worden waargenomen.
Voor dringende gevallen kan u nog steeds bellen op het vertrouwde nummer (014/633783). U komt dan terecht bij de dienstdoende dierenarts van wacht.

Met vriendelijke groeten,
Dierenartsen Dorien, Els, Joanna
Dierenartsenpraktijk MERVET BVBA
Steenweg op Turnhout 81
2330 Merksplas
Tel: 014/633783
info@mervet.be
BTW BE0686876893

Afspraken tijdens de openingsuren

Weekdagen: 8.00 - 19.00 uur
Zaterdag: 8.00 - 12.00 uur
Buiten de openingsuren steeds telefonisch bereikbaar.

Ontdek onze winkel

Uw dieren verdienen de beste zorgen. Wij bieden daarom een uitgebreid gamma aan producten aan. U kan het zelf komen bekijken in onze winkel. Betaling mogelijk met cash of bancontact.

Bezoek ons op Facebook

Ons aanbod?
HET TEAM
van dierenartsen staat voor u klaar.
U hebt vragen?
NUTTIGE INFO
met medische tips en handige adviezen voor
uw dieren.
Dierenartsenpraktijk
MERVET
Steenweg op Turnhout 81
2330 Merksplas