Contacteer ons
014 63 37 83
Dag en nacht bereikbaar

Onthaal

Tijdens de openingsuren kan u steeds voeding, ontworming, ontvlooiing e.d. komen afhalen. U kan ook binnenspringen om een afspraak te maken of een inlichting te vragen. Onze baliemedewerkers Anne, Carla, Kristien of Marc helpen u graag verder.

Onze dierenartsen krijgen ook hulp van dierenartsassistente Katrien Nuyens.

Wachtzaal

De ruime wachtzaal zorgt ervoor dat alle dieren voldoende plaats hebben om zich af te zonderen. Doordat we enkel op afspraak werken, zijn de wachttijden nooit lang.

Consultatie

Er zijn 2 ruime consultatieruimtes waar gelijktijdig consults worden gehouden. Beide ruimtes hebben veel natuurlijke lichtinval. De kasten zijn volledig gesloten tot aan de grond, zodat bange katten zich niet op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen verstoppen.

Operatie

In de 2de consultatieruimte worden tevens de operaties uitgevoerd. Deze gebeuren in de voormiddag van dinsdag tot vrijdag. Voor langere ingrepen wordt er gebruik gemaakt van gasnarcose omdat dit veiliger is voor uw dier. Tijdens de operatie ligt uw dier op een warmtematje en wordt hij opgevolgd met een pulse-oxymeter en capnograaf. Na de operatie wordt uw dier wakker in 1 van beide hospitalisatieruimtes onder een warmtelamp.

Medische beeldvorming

De praktijk beschikt over digitale radiografie. De foto's zijn direct te bekijken op de computer.
Ook echografie is mogelijk op de praktijk. Dit geeft meer mogelijkheden voor een volledige beoordeling van de buikorganen.

Met de microscoop kunnen we staaltjes bekijken van oorontstekingen, huidproblemen, massa's enz. Zo hebben we snel een idee waar we mee te maken hebben en kunnen we gericht behandelen.

Apotheek

De praktijk beschikt over een ruime apotheek. Zo kan u medicatie direct meekrijgen na een consultatie. Tijdens de openingsuren kan u ook steeds ontworming, ontvlooiing, voedingssupplementen enz afhalen aan de balie.
Welkom bij dierenartsenprakijk Mervet te Merksplas. U kan met al uw dieren bij ons terecht. Graag vertellen we u meer over ons aanbod. We geven u ook nuttige medische tips voor uw dieren.

Maatregels ivm corona

Beste klanten

n.a.v. het welbekende coronavirus zijn ook wij genoodzaakt enkele maatregels te treffen. Wij volgen hierbij de richtlijnen opgelegd door de orde der dierenartsen.

Wij blijven open mits volgende aanpassingen:

Wij vragen u om slechts 1 begeleider per dier te voorzien. Indien dit niet mogelijk is en er toch iemand extra mee moet (chauffeur e.d.), gelieve dan in de auto te wachten en niet in de wachtzaal.
De consultaties voor zieke gezelschapsdieren worden tijdens deze periode ingepland op weekdagen tussen 9u en 17u, en op dinsdag tot 19u. Buiten deze uren kan u wel bij ons terecht voor spoedgevallen en zijn wij steeds telefonisch bereikbaar.
Voor de landbouwhuisdieren blijft de dienstverlening doorlopen, maar wordt gevraagd om rekening te houden met de afstand tussen personen.
Voeding en medicatie afhalen blijft mogelijk tussen 8u en 19u, wij vragen hierbij om de nodige afstand (1.5m) te bewaren van andere klanten.
Aan elke klant vragen wij om handen te ontsmetten aan de balie. Als uw handen vuil zijn, gelieve deze dan eerst te wassen alvorens te ontsmetten.
Gelieve zo veel mogelijk met bancontact te betalen. Het bancontact apparaat wordt ontsmet na elke klant.
Omdat wij enkel werken op afspraak zal er nooit een volle wachtzaal zijn. Om dit zo te houden vragen wij u om niet te vroeg maar ook niet te laat te komen, zodat we ons aan onze planning kunnen houden om contact tussen opeenvolgende klanten te vermijden.
Uiteraard vragen wij u om thuis te blijven indien u ziek bent. U stuurt dan best een vertrouwenspersoon op met uw huisdier.
Wij houden niet enkel van uw dier maar ook van u, daarom deze voorzorgsmaatregelen!

Zorg voor elkaar en hou het gezond!

Bedankt

Vanwege het MERVET Team

Samenwerking met andere dierenartspraktijken in de Kempen vanaf 01/09/2018

Beste klanten,

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn starten we vanaf 01/09/2018 een samenwerking met verschillende praktijken in de Kempen.
De wachtdienst tijdens het weekend voor de gezelschapsdieren zal afwisselend door 1 van onze praktijken worden waargenomen.
Voor dringende gevallen kan u nog steeds bellen op het vertrouwde nummer (014/633783). U komt dan terecht bij de dienstdoende dierenarts van wacht.

Met vriendelijke groeten,
Dierenartsen DAP Mervet
Dierenartsenpraktijk MERVET BVBA
Steenweg op Turnhout 81
2330 Merksplas
Tel: 014/633783
info@mervet.be
BTW BE0686876893

Afspraken tijdens de openingsuren

Weekdagen: 8.00 - 19.00 uur
Zaterdag: 8.00 - 12.00 uur
Buiten de openingsuren steeds telefonisch bereikbaar.

Ontdek onze winkel

Uw dieren verdienen de beste zorgen. Wij bieden daarom een uitgebreid gamma aan producten aan. U kan het zelf komen bekijken in onze winkel. Betaling mogelijk met cash of bancontact.

Bezoek ons op Facebook

Ons aanbod?
HET TEAM
van dierenartsen staat voor u klaar.
U hebt vragen?
NUTTIGE INFO
met medische tips en handige adviezen voor
uw dieren.
Dierenartsenpraktijk
MERVET
Steenweg op Turnhout 81
2330 Merksplas