Een goede voeding is zeer belangrijk voor de gezondheid van onze huisdieren. Het voer speelt immers een belangrijke rol bij de spijsvertering, gewichtstoename, het gebit, de huid en vacht, de afweer en de vitaliteit van uw trouwe vriend.

Een goed honden- of kattenvoer is best compleet en goed uitgebalanceerd. Compleet betekent dat alle voedingsstoffen voldoende aanwezig zijn en dat er dus geen supplementen meer nodig zijn. Uitgebalanceerd wil zeggen dat alle voedingsstoffen in de juiste verhoudingen aanwezig zijn en dat deze aangepast zijn aan het levensstadium van uw hond of kat.

Zo zijn onze puppy en kittenvoedingen ( 0 - 12 maanden) zo samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit van onze jonge dieren extra goed te ondersteunen. Verder zijn ze ideaal voor een goede ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen en bevatten ze de juiste verhouding van essentiële mineralen die ervoor zorgt dat uw dier sterke tanden, botten en spieren krijgt. Onze ‘Large breed’ voedingen staan in voor een gecontroleerde groei van de botten van grotere hondenrassen (> 25kg verwacht volwassen gewicht). Hierdoor vertonen ze op latere leeftijd vaak minder problemen op hun gewrichten.

Volwassen dieren ( 12 maanden – 7 jaar) hebben hun eigen specifieke voedingsbehoeften om in topconditie te blijven en te zorgen dat ze een lang en actief leven kunnen leiden.

Na de sterilisatie/castratie veranderen de voedingsbehoeften waardoor er best een aangepaste voeding kan gegeven worden om overgewicht tegen te gaan.

Voor de senior dieren ( 7 jaar en ouder) is het onder meer belangrijk dat hun voeding minder eiwitten bevat maar dat deze wel van heel hoge kwaliteit zijn om de nieren niet te hard te belasten. Ook andere stofwisselingsprocessen wijzigen met het ouder worden waarvoor de seniorvoedingen hun behoeften hebben aangepast. De voeding kan meehelpen het gewicht van deze honden en katten, die vaak minder actief zijn, op peil te houden en kan mee zorgen voor een reinigende werking van het gebit. Door de perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren helpt de voeding de botten en gewrichten gezond te houden.

U vindt bij ons voor ieder dier wel een voeding naar zijn of haar behoefte.

Vindt u niet direct wat u zoekt? Wij staan altijd ter beschikking om mee de geschikte voeding voor uw huisdier te vinden.

Verder hebben wij ook een uitgebreid gamma van dieet voedingen. Dit zijn voedingen die speciaal zijn samengesteld om ziektes te behandelen of ze te ondersteunen. Ze worden door ons voorgeschreven bij bepaalde aandoeningen zoals nier-, lever-, gewrichts-, maagdarm-, urineweg- , of andere problemen. Tot deze voedingen behoren ook de specifieke vermageringsdiëten en ondersteuning van bepaalde hormonale aandoeningen zoals suikerziekte en een te snelle schildklierwerking. Deze voedingen zijn op voorschrift en daarom enkel bij de dierenarts of bij de apotheker te verkrijgen.

Bron: Hillspet

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie